Blog van groep 3A

Anouchka van de Coolwijk
Daltonparel groep 3A

 

                                                                       Thuis·on·der·wijs 

 

             “(het) 1) onderwijs dat je niet op school, maar thuis via de computer volgt; = afstandsonderwijs”

 

Thuisonderwijs ziet er bij elk gezin anders uit maar onze kinderen hadden toch een aantal tips voor ons als school. Hier hebben wij geprobeerd iets mee te doen:

 

Tip 1. Houd het haalbaar

Thuis leren gaInline imageat het beste als het ook leuk is. Dit doe je door het gezellig te houden en niet te veel werkjes op te geven! We hebben een overzichtelijke thuis-takenkaart gemaakt waarop per dag te zien is wat gemaakt kan worden en waar je de instructiefilmpjes kunt vinden. Zodat de kinderen kunnen werken wanneer het bij hen thuis uitkomt.

 

Inline image

 

Tip 2. Wissel werken en bewegen af

Voor de kinderen is het belangrijk om tussendoor te bewegen. Sommige kinderen hebben extra veel behoefte aan beweging en sport. Het is goed om beweging te stimuleren. Naast de reguliere lessen hebben we wekelijks een beweeg challange van meneer Niels en proberen we beweegactiviteiten te bedenken zoals een ren je rot, zoek de letter/woord en joggen met letters en sommen.

 

Tip 3. Een goede werkplek

Een goede werkplek is volgends de kinderen ook belangrijk om goed met school bezig te kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld in hun eigen kamer aan een bureau met een stoel of aan de keukentafel. Op dit stukje hebben wij weinig invloed maar we zien dan alle kinderen aan de keukentafel of aan een bureau zitten als wij samen met ze bellen. Op die plek kunnen ze vast heel hard werken.

 

Inline imageTip 4. Afwisseling in opdrachten

De kinderen vinden het fijn als zij thuis net als op school niet elke dag hetzelfde hoeven te maken en te doen. We kunnen de werkschriften niet helemaal achterwege laten maar we hebben wel geprobeerd om daarnaast vrijere opdrachten te geven die met de leerdoelen van die week of dag te maken hadden.

 

 

Dit waren de tips vanuit groep 3A

 

Inline imageInline imageInline image

 

  

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 3A'

Anouchka van de Coolwijk
Sinterklaas wandeldictee

De tijd van Sinterklaas is een prachtige en een onstuimige tijd. Zeker nu 5 december steeds dichter bij komt! Dus maken wij ons dictee niet in onze klas in ons schrift maar lekker buiten tijdens een maatjes wandel dictee. 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 3A'

Anouchka van de Coolwijk
De grote rekenrekken race

Wat doe je met prachtig weer en een herhalingsweek? Juist, niet binnen in een schriftje sommen maken maar lekker naar buiten en bewegend leren.

 

Allebei de groepen 3 hebben vandaag groepsdoorbrekend De grote rekenrekken race gespeeld.

 

Samen met een maatje uit de andere klas, op zoek naar het bijbehorende getal wat op het rekenrek te zien was.

 

Alle kaartjes hingen verspreid over het gehele schoolplein. Door goed samen te werken en door te overleggen werden de juiste antwoorden gevonden.

 

 

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 3A'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren