Blog van groep 1A

Chantal Ceelen
The masked voorlezer

Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen kunnen jullie onderstaande link openen, dan komen jullie bij een filmpje. Proberen jullie te raden welke juf/meester er aan het voorlezen is? Veel plezier ermee!

 

https://youtu.be/NAIZoDYVti8

 

 

En nog een tip om te kijken (gezelllig samen met het hele gezin): De leuke Efteling musical van de gelaarsde kat! Te vinden via deze link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=A-iUlOKYI9k 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1A'

Chantal Ceelen
Daltonparel zelfstandigheid

Zelfs onze 4-jarigen zijn al enorm gegroeid in hun zelfstandigheid.
Sinds de eerste schoolweek kiezen ze zelf m.b.v. het digikeuzebord. Ze geven hierop aan welk werkje ze gaan doen.

Ze weten dat ze op de timetimer kunnen zien wanneer ze iets anders mogen kiezen. We (de juffen) benoemen hoeveel tijd ze hebben voor de hele werkles en vertellen (en wijzen aan) vanaf welke tijd ze iets anders mogen kiezen. Bv. "De timetimer staat nu op 45 min, als deze op 30 staat, mag je iets anders kiezen, als je dat wil". Als t stoplicht op groen staat, kunnen de kinderen hulp vragen aan elkaar én aan de juf.
De kinderen plannen ook voortaan zelf hun weektaakje in op het digikeuzebord. Het digikeuzebord geeft op de betreffende dag dan aan dat het kind aan het weektaakje mag gaan werken.
Alle kinderen hebben zichzelf een doel gesteld. Deze hangen op het doelenbord. Er wordt wekelijks aan het doel gewerkt, spullen die ze hierbij nodig denken te hebben, liggen in de rechterkant van de werkjeskast, we noemen dat onze doelenkast.
Als een doel is behaald, vieren we dit samen en hangen we het behaalde doel rechts op het doelenbord. Zoals jullie kunnen zien, zijn er al diverse doelen behaald.
Het zijn echt toppers in groep 1A, die al heeeeel veel zelf kunnen!!!

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1A'

Chantal Ceelen
Wij zijn groep 1A!

Inmiddels zitten we alweer anderhalve week op school. En wat doen onze kanjers het goed!

Het afscheid nemen bij de deur verloopt (meestal) prima, de kinderen gaan alleen naar binnen en gaan in de klas aan de slag met een startwerkje. Soms vergeten ze zelfs te zwaaien naar papa of mama die bij t raam staat!

We hebben sinds gisteren vaste plekken in de kring en vaste tafelplekken, dit zorgt voor meer rust en duidelijkheid, erg fijn. 

We zijn begonnen met het digikeuzebord en ook dat verloopt prima. Zoals gezegd: wat een kanjers. Wij, juffen, zijn echt megatrots op jullie!!!!

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1A'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren