Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 14

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 14

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Onderwijs in coronatijd
    • Toestemming beeldmateriaal
  • Nieuws van buiten
    • Bibliotheek Oss bestaat 100 jaar!
    • De Kangoeroeklup

Agenda ๐Ÿ“…

vr  2 april

   Studiedag, alle kinderen vrij

ma 5 april ๐Ÿฅ

    Tweede paasdag; alle kinderen vrij

di   6 april

    Start kunstweken

do 15 april

     Even-Aardigheden 15


Evenaarnieuws

 

Onderwijs in coronatijd 

De scholen zijn gelukkig al weer een aantal weken open, het onderwijs is echter nog verre van normaal. We hebben jullie al een aantal keer meegenomen in de organisatievraagstukken die er bijna dagelijks liggen doordat er regelmatig uitval van leraren is en er geen vervanging is te realiseren. Ook maken de wisselende aanwezigheid van leerlingen door coronagerelateerde klachten en de groepen die in quarantaine moeten het lastig om de kwaliteit van ons onderwijs altijd te waarborgen. Natuurlijk ligt daar wel onze prioriteit.
Onderwijs is echter meer dan het lesgeven aan kinderen alleen. Ook op de achtergrond hebben collegaโ€™s taken die noodzakelijk zijn om een school draaiende te houden. 

 

We krijgen van veel ouders begrip mbt de situatie waarin we ons bevinden. Ook snappen we dat het voor sommigen ouders en kinderen heel lastig is in een voor hun moeilijke tijd. 

 

Onderwijs op school in de eigen klas door een leraar is waar we naar streven. Mocht dat niet realiseerbaar zijn zullen de kinderen vanuit huis online onderwijs aangeboden krijgen. Wanneer er echt niemand beschikbaar is kunnen kinderen thuis zelfstandig vanuit een takenkaart aan het werk. Alleen wanneer een groep onverwacht thuis moet blijven zal er geen onderwijs gegeven worden. 

 

Uiterlijk 7.45 u horen jullie of een groep thuis moet blijven. Gelukkig is het tot nog toe gelukt om een oplossing te vinden. En natuurlijk hopen we voor iedereen op gezonde en rustigere tijden.  

 

Toestemming beeldmateriaal

Er is al door veel ouders gereageerd op het verzoek de toestemming beeldmateriaal te registreren in SchouderCom. Dat is erg fijn! Deze toestemmingsvragen hebben betrekking op de AVG wet waarmee jullie zelf grip houden op de privacy je kind(eren).

agv

We verzoeken ouders die dit nog niet gedaan hebben dringend om dit ook zo spoedig mogelijk te doen. Het oude formulier komt binnenkort te vervallen. Dit betekent dat alle toestemmingsvragen standaard op 'nee' komen te staan en dat er dan geen beelmateriaal gemaakt en gebruikt gaat worden. Dit geldt ook voor de schoolfoto's.

 

Een heldere uitleg is te bekijken via onderstaande instructiefilmpjes:
 
 
 

Wanneer je er niet uit komt, neem dan contact op met de administatie.

Natasja helpt je graag verder.

Nieuws van buiten

 

Bibliotheek Oss bestaat 100 jaar!

bieb

De Bibliotheek Oss bestaat honderd jaar! Dit wordt gevierd met allerlei activiteiten binnen en buiten de Bibliotheek. De aftrap heeft plaatsgevonden op woensdag 31 maart. Toen was het precies een eeuw geleden dat de Openbare Leeszaal in Oss in gebruik werd genomen.
Er zijn diverse leuke activiteiten waaraan jouw kind/kinderen aan mee kunnen doen: 

  • Een verhalenwedstrijd 
  • Een kleurplaat
  • Een wedstrijd Ontwerp je eigen boekenlegger

In de bijlagen van de Even-aardigheden vind je de uitleg hierover.

 

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op: www.bibliotheekoss100jaar.nl

Bibliotheek

 

De Kangoeroeklup

Ben je 4, 5 of 6 jaar?

Dan mag je sporten en spelen bij De Kangoeroeklup!

Kijk snel in de bijlage of op de KV Dot website.

 

Inline image


Wij wensen iedereen vrolijke paasdagen.

Graag tot dinsdag!

Inline image