Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 12

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 12

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Rapporten
    • Ouder-kind gesprekken
    • Toetsweken
    • Aanmelden voor schooljaar 2021-2022
  • Nieuws van buiten
    • GGD organiseert webinars voor ouders
      • Webinar Mama, papa waar komen baby's vandaan?
      • Webinar Slaap je fit
      • Webinar Sociale verbinding en zingeving

Agenda 📅

do 04 maart rapport mee
do 05 maart open dag (op afspraak)
di 09 maart rapport-gesprekken
do 11 maart rapport-gesprekken
do 18 maart Even-Aardigheden 13

 


Evenaarnieuws

 

Rapporten

Vandaag krijgen alle kinderen de rapporten mee naar huis. Wegens ernstige printerstoringen de afgelopen twee weken, zijn veel rapporten niet geprint in kleur. We betreuren dat de problemen met de printer niet op tijd zijn opgelost waardoor we nu niet de kwaliteit kunnen leveren die jullie van ons gewend zijn.

Omdat we absoluut het moment van het meegeven van de rapporten niet wilden wijzigen, hebben we ervoor gekozen deze veelal te printen in zwart/wit.

 

Ouder-kind gesprekken

Dinsdag 9 en donderdag 11 maart vinden de ouder-kind gesprekken voor de groepen 1 t/m 7 plaats. De kinderen van groep 7 zullen in dit gesprek ook hun pré-advies krijgen.

Wij verzoeken iedereen om online op tijd klaar te zitten en vooraf even te testen of de verbinding werkt. Zo kan alles vlot starten en gaat er geen tijd verloren met in verbinding te komen met de leraar.

Wij kijken enorm uit naar deze gesprekken. 

 

Toetsweken 

Op dit moment zitten we in de toetsweken. In de rapportmap treffen jullie vanmiddag een brief met daarin een een toelichting op  het rapport en deze toetsen. Omdat we uit een lockdown komen en nog steeds in een bijzondere tijd leven, gebruiken we de resultaten enkel om een aanvullend beeld te krijgen op de informatie die we al hebben. We onderzoeken waar we nog groei kunnen stimuleren.De toetsen zullen dus niet beoordelend worden gebruikt. De leraren zullen hier verder toelichting op geven tijdens de ouder-kind gesprekken als er behoefte aan is.

 

Aanmelden voor schooljaar 2021-2022

Wanneer een kind nu ongeveer 3 jaar is, mag hij/zij aangemeld worden voor schooljaar 2021-2022. Graag laten we nieuwe ouders kennis maken met onze school en ons prachtige daltononderwijs. Kennen jullie mensen in je omgeving die op zoek zijn naar een basisschool voor hun zoon of dochter, laat hen dan telefonisch contact met ons opnemen. Wij maken graag telefonisch of online een afspraak om hen te woord te staan. Zodra het weer mogelijk is, zullen we hen ook uinodigen voor een rondleiding, maar daar hoeven ze niet op te wachten om alvast in contact te komen. 

Geef het door!

 

 


Nieuws van buiten

 

GGD organiseert webinars voor ouders

GGD Hart voor Brabant heeft een webinar aanbod die ze graag onder de aandacht willen brengen. Via de flyer (bijlage) kun je je aanmelden voor de betreffende webinar. 

 

Webinar: Mama, papa; Waar komen baby’s vandaan? – 9 maart 20.00-21.15 uur

Seksuele opvoeding is je kind begeleiden bij de seksuele ontwikkeling. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Je helpt je kind bijvoorbeeld bij het ontdekken van het lichaam, van gevoelens, wat ze wel en niet willen en bij het sluiten van vriendschappen. Tijdens dit webinar geven we Elsbeth Reitzema van Kenniscentrum Rutgers het woord én gaan in gesprek met een ouder met focus op de leeftijdscategorie 0-12 jaar.

 

Webinar Slaap je Fit – 11 maart 2021 08.30-9.00 uur

Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Gedurende je slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal en fysiek. Dit draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Zo geef je virussen, zoals het coronavirus, minder kans om toe te slaan.

Tijdens het webinar ‘Slaap je fit’ ontvang je van leefstijlcoach Susan van Kempen een half uur lang praktische tips, inzichten en handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

 

Sociale verbinding & Zingeving – 25 maart 08.30-9.00 uur

Door de coronacrisis hebben steeds meer mensen het gevoel dat zij in een sociaal isolement zijn beland. Een groeiend aantal mensen ervaart gevoelens van eenzaamheid. Naast gezonde voeding en beweging zijn sociale verbinding en zingeving minstens zo belangrijk voor je.