Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 11

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 11

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Evenaar protocol
    • Rapport en oudergesprekken
    • Wijzigen leerlinggegevens
    • Financiele afwikkeling  overgang OV naar OR
    • Carnaval
    • Gezocht: Broedmachine + bevruchte kippeneieren šŸ¤
    • Gevonden voorwerpen
    • Sociale media
  • Daltonparels
    • Daltonparel groep 3a
    • Daltonparel groep 4b
  • Voorjaarsvakantie

Agenda

vrijdag 12 februari Carnavalsviering
maandag-vrijdag 15-19 februari Voorjaarsvakantie
maandag 22 februari Start toetsweken
donderdag 25 februari Adviesgesprekken groepen 8
dinsdag 2 maart Adviesgesprekken groepen 8
donderdag 4 maart rapport mee
donderdag 4 maart Even-Aardigheden 12

 


Evenaarnieuws

 

Evenaarprotocol

Wat een moment was het afgelopen maandag toen de school weer open ging terwijl er ook een code oranje van kracht was vanwege het extreme weer. Maar bijna iedereen was aanwezig en het was erg fijn om elkaar weer te zien!

Ontzettend fijn dat zoveel mensen gehoor geven aan onze oproep om slechts door 1 persoon de kinderen te komen brengen/halen en om een mondkapje te dragen op het schoolplein. Het draagt bij aan het gevoel van veiligheid voor veel mensen en zeker ook voor onze leraren. 

Zodra er ruimte komt in de regelgeving, zullen wij ook hier de maatregelen versoepelen, want neem van ons aan, dat ook wij dat ontzettend graag willen. Voor nu moeten we nog even volhouden met z'n allen.

 

Voor wie twijfelt of een kind bij klachten wel of niet naar school toe mag, hebben we in de bijlage de nieuwste versie van de 'beslisboom' van Boink bijgesloten. Ook na de vakantie zal dit document bij twijfel houvast geven. 

 

Rapport en oudergesprekken

De rapporten komen op donderdag 4 maart mee naar huis. Aansluitend zullen op dinsdag 9 en donderdag 11 maart de oudergesprekken gepland worden voor de groepen 1 t/m 7. Deze gesprekken zullen online zijn.

Voor de groepen 8 zullen de adviesgesprekken gehouden worden op 25 februari en 2 maart i.v.m. het aanmelden op het VO op 3 en 4 maart.

 

Wijzigen leerlinggegevens

Wanneer er wijzigingen zijn in de leerlinggegevens, denk hierbij aan adressen, allergiĆ«n, telefoonnummers van papa's en mama's maar ook van oma's en opa's, dan dienen deze altijd doorgegeven te worden aan de administratie. Op het moment dat je dit zelf iets wijzigt in SchouderCom, ontvangt Natasja geen bericht. 

Het wordt dan dus niet aangepast in het leerlingadministratiesysteem.

 

Financiƫle afwikkeling overgang OV naar OR

Vorige week heeft de OV het gespaarde kampgeld terugbetaald aan de ouders die in december aangegeven hebben dit graag terug te ontvangen. Mochten daar nog vragen over zijn, dan kunnen jullie een mail sturen naar or.dbsdeevenaar@saamscholen.nl   Het bestuur van de OV, zal deze vraag dan z.s.m. beantwoorden.

 

Carnaval 

pkHeeft iedereen zijn/haar kostuum al klaar hangen? Morgen vieren we coronaproof carnaval op school. We gaan het super gezellig maken vanuit onze vaste plekken in de klas met spelletjes, muziek en quiz-jes. Iedereen brengt deze dag eigen fruit en drinken mee, maar we eten ook met z'n allen pannenkoeken! Wil iedereen daarom een bordje aan hun kind meegeven. Het liefste een wegwerpbodje, zodat deze niet meer mee terug naar huis hoeft. Alvast bedankt.

 

Gezocht: Broedmachine + bevruchte kippeneieren

Voor een project in groep 7 ben ik op zoek naar een broedmachine en bevruchte kippeneieren. Van welke soort kippen maakt niet uit.kuiken

We starten dit project na de carnavalsvakantie en het loopt tot de meivakantie. Het hoeft er natuurlijk niet meteen na de vakantie te zijn, maar ergens halverwege maart zou fijn zijn! Hoe leuk is het om dit proces te volgen voor de kinderen, waarbij er daadwerkelijk ook kuikentjes geboren gaan worden. 

Benodigde andere materialen zijn ook van harte welkom. Denk daarbij aan een warmtelamp/plaat, drink- en voerbak. 

Ik hoor graag of er iemand is die mij hiervan kan voorzien of iemand kent waar ik naar toe zou kunnen bellen. 

Alvast bedankt, namens alle kinderen van groep 7,

Meneer Bjorn

 

Gevonden voorwerpen

gevonden

In de hoek 'gevonden voorwerpen' groeit de hoeveelheid sjaals, handschoenen en mutsen. Mocht je iets missen, laat de kinderen dan komen kijken of het misschien al gevonden is. Het is te koud om zonder deze spullen naar buiten te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sociale media

Volgen jullie ons al op Twitter, Facebook en Instagram? 

Kijk jij ook graag wat vaker mee om te zien wat we doen of waar we mee bezig zijn op school? Volg ons dan en deel onze berichten.

Inline imageInline image


Daltonparel

Daltonparel groep 3a

Hebben jullie de prachtige Daltonparel van groep 3a gezien vorige week? Mocht je hem gemist hebben, hier alsnog de link. Daltonparel groep 3a

 

Daltonparel groep 4b

Deze week de daltonparel van onze groep 4b. We kunnen laten zien hoe goed we al in spelling, taal of rekenen zijn, maar dat is eigenlijk al wel bekend.

Deze week laten we zien hoeveel lol we samen kunnen hebben. Samen in de sneeuw spelen, sneeuwballen gooien en dat allemaal omdat we weer genieten van het SAMEN zijn, dat is voor ons de mooiste DALTONPAREL van deze week.

Inline image  Inline image


Voorjaarsvakantie

Wij wensen iedereen een fijne vakantie.

Tot ziens op maandag 22 februari!

Afbeeldingsresultaat voor fijne voorjaarsvakantie