Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden Extra

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN EXTRA

 

Inhoud

  • Evenaarnieuws
    • Een gelukkig nieuwjaar 
    • Noodopvang
    • Toetsweken
    • Kalender
    • Contact 

 

Evenaarnieuws

 

Een gelukkig nieuwjaar

Een gelukkig nieuwjaar……..of moeten we zeggen; Gelukkig een nieuw jaar…….

Het is al heel vaak benoemd. We hebben een vreemd jaar achter de rug. Maar ook 2021 start zoals we zijn geëindigd, in een lockdown. Weer is de school gesloten, weer werken heel veel mensen thuis en weer hebben we te maken met veel beperkingen. Voor niemand een gemakkelijke situatie. Gelukkig horen we vaak om ons heen dat iedereen er het beste van wil maken, en die positieve instelling hebben wij op De Evenaar ook. We staan voor goed onderwijs op afstand, verzorgen de noodopvang zo zorgvuldig mogelijk en blijven optimistisch voor wat betreft het definitief achter ons laten van het vervelende coronavirus.

Daarom voor iedereen een goed en bovenal gezond nieuwjaar!

 

Noodopvang

Op het moment dat de school is gesloten, is ook direct de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen weer opgestart.

Hier wordt flink gebruik van gemaakt door kinderen van De Evenaar. Wij blijven iedereen verzoeken zeer zorgvuldig te zijn met het aanvragen van noodopvang. Hoe meer kinderen hier gebruik van maken, hoe meer leerkrachten wij hiervoor in moeten zetten en dat heeft gevolgen voor het onderwijs op afstand.

 

Kinderen die in de noodopvang komen, verzoeken wij om op dinsdag en donderdag de gymspullen mee te brengen. Ook is het wenselijk voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 om oortjes of een koptelefoon in de tas te doen, omdat in de samengestelde groepen, iedereen z’n eigen lessen volgt.

 

Toetsweken

De toetsweken stonden op de agenda voor de weken 2 t/m 4. Uiteraard zullen er geen toetsen plaatsvinden, zolang de school gesloten is. Hoe en wanneer de toetsweken nu zullen plaatsvinden, is afhankelijk van wanneer de scholen weer open mogen. We kunnen nog niets plannen, voordat daar meer duidelijkheid over is. We wachten dus de persconferentie van volgende week af.

 

Kalender

Vanwege de lockdown en alle onzekerheden die we nog voor ons hebben, kunnen evenementen en geplande activiteiten op de kalender geschrapt of verplaatst worden. Welke zaken wel of niet door kunnen gaan, is nu nog niet duidelijk. Zodra er wijzigingen plaatsvinden, zullen we dat met jullie communiceren in de Even-Aardigheden.

 

Contact

We blijven het herhalen. In contact blijven met elkaar is erg belangrijk! Alle leraren zullen minstens één keer per week zorgen voor een individueel contactmoment op allerlei verschillende manieren: telefonisch, blogs, vlogs, TEAMS of SchouderCom. Mochten jullie zelf contact willen opnemen, dan is de eigen leraar het best bereikbaar via SchouderCom.

Voor dringende zaken kan het schoolnummer gebeld worden (0412 – 691166) of in noodgevallen is Judith bereikbaar (06 – 44934430).