Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden Extra

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN Extra

 

Inhoud

  • Evenaarnieuws
    • Noodopvang
    • Coronatest bij kinderen
    • Poll thuisonderwijs

 

Evenaarnieuws

 

Noodopvang 

Afgelopen dinsdag is naar alle ouders de inventarisatie verstuurd voor de noodopvang voor week 4 en week 5. Vriendelijk verzoeken wij jullie om z.s.m. de aanmelding te doen als de opvang noodzakelijk is. Wij willen op tijd de bezetting kunnen regelen.

Het aantal kinderen dat naar de noodopvang komt neemt toe. Dit betekent iets voor de begeleiding die gegeven wordt tijdens de noodopvang. Het is steeds moeilijker om ieder kind persoonlijk te begeleiden bij het onderwijs op afstand. Noodopvang is dus steeds meer opvang dan begeleiding. Met andere woorden; het kan voorkomen dat jullie kind het huiswerk nog niet af heeft als hij/zij thuis komt, doordat dit niet op tijd gesignaleerd is door de begeleiders. We vertrouwen erop dat de noodopvang enkel gebruikt wordt als er geen andere mogelijkheid is.

 

Coronatest bij kinderen

Heeft uw kind klachten die passen bij corona? Uw kind kan getest worden.

Laat uw kind in ieder geval testen bij:  
   - veel hoesten, koorts en/of benauwdheid;  
   - corona-gerelateerde klachten na contact met iemand met corona.  

corona
U maakt als ouder of verzorger een afspraak via 0800-1202. De GGD vertelt u hoe kleine kinderen in uw regio worden getest. Houd uw kind thuis totdat de testuitslag bekend is.  
Twijfelt u over het maken van een testafspraak voor uw kind van 0 t/m 6 jaar bij verkoudheidsklachten? Ook dan kunt u bellen naar 0800-1202. Kijk voor meer informatie over de quarantaineregels op de pagina over quarantaineregels voor gezinnen. Tot de uitslag bekend is, blijven de kinderen thuis.   
Is uw kind erg ziek? Neem dan altijd contact op met de huisarts.  

 

Poll thuisonderwijs

Het thuisonderwijs kan soms best moeilijk zijn. Je bent ouder en geen leerkracht, maar toch wordt het nu beiden van je gevraagd. Hoe kun je je kind (eren) motiveren? Moet je streng zijn of is er juist in deze tijd meer behoefte aan flexibelere regels. Wat doe je als je kind instructie zou moeten volgen maar er geen zin in heeft? Heb je behoefte aan kennis en sparring hierover? Wij gaan op zoek naar mogelijkheden om hierin tegemoet te komen (denk aan: een online ouderbijeenkomst in samenwerking met Ons Welzijn, informatie-krant of een online inloopmoment). Naar aanleiding van de poll zullen we bepalen wat deze manier zal zijn.
 
Waar ligt jouw/jullie behoefte? We horen het graag, middels het invullen van een poll in onderstaande link: