Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaar nieuws
    • Maatregelen rondom het coronavirus
    • Opening schooljaar
    • Nieuw meubilair
    • Flexibele wanden
    • startgesprekken
    • schoolgids
    • schoolplein
    • ondersteuningsregisseur 

Agenda

Maandag        24 aug   Start schooljaar

Donderdag     03 sep   Start-gesprekken

Dinsdag          08 sep   Start-gesprekken


            

Na een lange en welverdiende vakantie, hopen wij dat iedereen weer veilig en gezond klaar is voor het nieuwe schooljaar.  Wij kijken er naar uit om alle kinderen weer op school te verwelkomen aanstaande maandag! 
 

Maatregelen rondom het coronavirus 

Na een relatief rustige start van de zomer, is het helaas onrustiger geworden wat betreft het coronavirus. Uiteraard nemen we de adviezen en aanbevelingen van de overheid serieus en over.  

Graag willen we jullie informeren hoe we het schooljaar gaan starten en welke maatregelen we treffen om zo veilig mogelijk les te kunnen geven. De maatregelen zijn te lezen in de bijlage. Wij verzoeken jullie dit goed door te nemen. 

 
Opening schooljaar 

Maandag gaan we niet starten zoals we dat andere jaren hebben gedaan. Alle ouders op het plein en de leraren op de trap, is niet mogelijk op 1,5 meter afstand. Natuurlijk gaan we het jaar wel officieel openen, maar dat doen we helaas zonder ouders. 
Alle kinderen mogen bij hun eigen trap naar boven of via de eigen gang naar binnen. De leraren staan bij de deur om hen welkom te heten.  De indeling van de groepen vinden jullie nogmaals in de bijlage. 

 

Nieuw meubilair 

Vorig schooljaar zijn de groepen 5 t/m8 gestart met nieuw meubilair. Geen vaste plaatsen meer in de klas en flexibel om daar te gaan zitten waar het fijn is om te werken. Soms alleen en soms samen met een maatje of een groepje kinderen. Het is erg goed bevallen en we zijn blij dat dit schooljaar ook de groepen 3 en 4 starten met het nieuwe meubilair. 

 

Flexibele wanden 

De groepen 2 en 3 zijn in de vakantie verbouwd. Er is nu een flexibele wand tussen de groepen. Zij gaan zich richten op spelend leren en lerend spelen. De wand tussen de groepen zal daarom regelmatig geopend worden. Alles om de overgang van groep 2 naar groep 3 natuurlijker te laten verlopen.  

wanden

 

Startgesprekken 

Op 3 en 8 september zullen de startgesprekken plaatsvinden. Wij verzoeken 1 ouder met kind op gesprek te komen en buiten te wachten. De uitnodiging en voor inschrijving worden volgende week verstuurd via SchouderCom. Specifiekere informatie m.b.t. deze startgesprekken, volgt later. 

 

Schoolgids 

De nieuwe schoolgids voor 2020-2021 staat klaar op de website van onze school. Vanaf maandag is deze online beschikbaar. 

 

Schoolplein 

In de zomervakantie is er weer hard gewerkt op het schoolplein. Dankzij het prachtige kunstgras, wat gesponsord is door de familie Droomers, ziet het er nu een stuk groener uit. De wilgentakken maken het plaatje echt af.  

plein 

 

Ondersteuningsregisseur 

Zoals voor de vakantie al gecommuniceerd is, werken wij vanaf dit schooljaar niet meer met IB-ers, maar met een ondersteuningsregisseur. Dit is Ragmar Berendsen.