Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 18

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 18

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaar Nieuws
    • Volledig openen basisonderwijs
    • Studiedagen 24 juni én 10 juli.

Agenda

 

Maandag        08 juni       School weer helemaal open
Donderdag     18 juni       Even-Aardigheden 19

 


Evenaarnieuws

Volledig openen basisonderwijs

Vanaf maandag 8 juni gaan alle basisscholen weer volledig open. 

Er is een volledig protocol gemaakt voor de heropening van de school. Deze is gebaseerd op de richtlijnen van de PO-raad, AOB en RIVM. De MR heeft dit protocol inmiddels goedgekeurd.

 

De volgende regels zijn van toepassing op scholen in het basisonderwijs:

  1.  Alle leerlingen gaan vanaf 8 juni 2020 volledig naar school.
  2. Tussen leerlingen hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard te worden.
  3. Tussen personeelsleden en leerling moet zoveel mogelijk 1,5 meter afstand bewaard worden.
  4. Tussen personeelsleden onderling moet 1,5 meter afstand bewaard worden, tenzij nabij contact voor de werkzaamheden noodzakelijk is.
  5. Ouder(s)/verzorger(s) komen niet op het schoolplein of in de school.
  6. De school zorgt ervoor dat leerlingen vaak hun handen wassen.
  7. Buitenspelen gebeurt bij voorkeur alleen met dezelfde groep of klas.
  8. Na school gaat iedereen direct naar huis of de BSO.

Omdat ouders niet meer op het schoolplein mogen komen, zullen de kinderen van de groepen 1 en 2 helaas ook niet meer door een ouder naar de deur gebracht mogen worden. 

 

Groepen 1-2
Vanaf maandag komen er dubbele aantallen kinderen naar school. Dat betekent én meer kinderen én van alle groepen 1 en 2  ook nog 100 ouders. Het wordt dus drukker, te druk. Voor de groepen 1-2 hebben we daarom een andere oplossing, omdat we ook zien dat deze kinderen niet allemaal alleen naar school kunnen komen. Deze kinderen worden door hun leraren ontvangen in de ruimte rondom de skatebaan. In elke hoek zal een leraar staan en daar komen de kinderen naar toe. De leraren dragen een gekleurd hesje zodat zij goed herkenbaar zijn. De ruimte zal rondom afgesloten zijn met hekken of natuurlijke begrenzing. Tussen 8.20 en 8.30 uur kunnen de kinderen daar naar toe komen. Als de groep compleet is of als het 8.30 uur is, zal de gehele groep naar het eigen lokaal lopen. Aan het einde van de schooldag worden de kinderen ook weer vanuit die plek opgehaald. We kunnen op deze manier beter overzicht behouden en ons aan de richtlijnen houden.

 

Inline image

 

Kinderen uit de groepen 1-2 die zelf meefietsen naar school mogen via de helling naar beneden lopen. Een goed te bedienen slot zou zeer wenselijk zijn, zodat zij de fiets zelf op slot kunnen zetten. Er zal ook iemand staan die hen kan helpen met het op slot zetten als het zelf niet lukt. LET OP: aan de fietssleutel moet een label hangen met de voor- en achternaam van het kind en de klas.

Ook na schooltijd zal het kind weer geholpen worden door iemand van school om de fiets te halen en mee te nemen naar het skatebaantje. 

 

We denken dat dit een goede tussenoplossing is, afgesloten en toch dicht bij school. We beseffen dat dit ten koste gaat van het 'praatje' bij de deur, maar daar hebben we gelukkig Teams en Schoudercom voor, net als in de andere groepen.

 

 

Groepen 3-8

Alle kinderen komen alleen door de hekken naar het lokaal. Bij de buitendeur worden alle kinderen door hun leraar ontvangen en gaan meteen hun handen wassen of krijgen desinfecterende gel.

 

Algemeen

  • De Evenaar draagt er zorg voor dat de algemene hygiënevoorschiften van het RIVM zoveel mogelijk worden nageleefd.
  • Er is geen fysiek contact tussen leraren en ouder(s)/verzorger(s). Oudergesprekken vinden digitaal plaats via Teams. De 10-minuten gesprekken zijn niet facultatief.
  • Per leerjaar maken groepen gescheiden van andere groepen gebruik van het schoolplein volgens een vast buitenspeelrooster.
  • De Evenaar heeft veel ruimte buiten de schoolhekken. Ouders/verzorgers spreken met hun kinderen zelf af waar ze afscheid nemen voordat zij het schoolplein betreden.
  • Als een leerling ziek wordt, wordt direct een ouder/verzorger gebeld met het verzoek het kind te komen halen.
  • Bij afwezigheid van personeel wordt (indien mogelijk) vervanging geregeld. Wanneer er geen vervanging beschikbaar is, blijft de groep kinderen thuis.
  • Met ingang van 8 juni wordt geen noodopvang meer aangeboden.

 

 

Let op: studiedagen 24 juni én 10 juli. Kinderen zijn vrij.

Komende vijf weken hebben we nog twee studiedagen, te weten: 24 juni en 10 juli (laatste schooldag).

 

De studiedag van 24 maart kon vanwege onderwijs op afstand (Corona regels) niet doorgaan en is daarom verzet naar 10 juli. Dat betekent dat de kinderen al op 9 juli hun laatste schooldag hebben. Wij staan die dag stil bij de afronding van het schooljaar. Na afgelopen periode is het heel belangrijk om met elkaar, dus het hele team het schooljaar af te sluiten, nadat we dit ook met de kinderen hebben gedaan. Hun ervaringen zullen we meenemen in onze evaluatie.

 

De regels worden pas versoepeld per 1 juli . Tot die tijd mogen we met maximaal 30 personen in een ruimte zijn, na die tijd tot 100 met in achtneming van de 1,5 meter. 

 

Op de komende studiedag (van 24 juni a.s.) mogen er nog geen 30 personen aanwezig zijn. Daar niet ons gehele team daaraan deelneemt én we in bouwen uiteen gaan, passen we op die manier binnen ons team de richtlijnen van RIVM toe. Deze studiedag is gevuld met voorbereidingen voor 2020-2021, de onderwijsplannen, de taakverdeling, verduidelijking van de nieuwe organisatie. 

 

10 juli zullen we gebruiken voor evaluatie, teambuilding én aansluitend afscheid van verschillend collega’s op een locatie waar we de 1,5 m kunnen handhaven.