Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 19

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 19

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaar nieuws
    • Afscheid
    • Rapportgesprekken
    • Een nieuw schooljaar, nieuwe kansen.... én een nieuwe functie!
    • Even voorstellen
    • Vakanties en vrije dagen 2020-2021
    • Studiedag 24 juni
    • Feestdag 1 juli
    • SchouderCom na de jaarovergang
    • Verkeersexamen
    • Afscheid Groepen 8
  • Daltonparels
    • Daltonparel groep 5B

Agenda

 

Vrijdag            19 juni       Info-middag nieuwe kleuters GEANNULEERD
Woensdag      24 juni       STUDIEDAG - ALLE KINDEREN VRIJ
Vrijdag            26 juni       Rapport mee 
Dinsdag          30 juni       Online rapport-gesprekken
Woensdag      01 juli         Afscheid pensionodo's Vera en Mietsie
Donderdag     02 juli         Online rapport-gesprekken
Donderdag     02 juli         Even-Aardighen 20 

 


Afscheid 

Opnieuw gaan wij jullie melden dat enkele zeer vertrouwde collega's ons gaan verlaten. Judy Goedhart heeft een prachtige nieuwe uitdaging gevonden in Berghem op de Fonkeling, tweede stroming. Wij wensen Judy heel veel succes en geluk in haar nieuwe job.

Ook gaan we zoals hieronder te lezen is, afscheid nemen van Lisanne Kunst en Carla Geurts.  

We gaan de kwaliteiten van Judy, Lisanne en Carla erg missen op onze school.

 

Rapportgesprekken

Vanaf 22 juni ontvangen jullie een uitnodiging om je in te schrijven voor de rapportgesprekken.

Deze zullen op 30 juni en 2 juli plaatsvinden.

 

Wij hadden iedereen graag uitgenodigd op onze school, helaas is dat nu niet mogelijk.

Daarom zullen de gesprekken ditmaal anders verlopen dan je gewend bent.

 

Je hebt ingeschreven op een tijd en dag. Op de start tijd belt de leerkracht, via het Office 365-Teams account van je kind. Het gesprek zal 10 minuten duren. Hierna heeft de leerkracht 5 minuten de tijd om te wisselen tussen jullie gesprek en het volgende gesprek. Vandaar dat in het invulschema een gesprekstijd van 15 minuten is opgenomen.

 

Het is dus van belang om op de juiste tijd ingelogd te zijn in het Teams account van je zoon of dochter. In de bijlage is terug te lezen hoe je kunt inloggen in zuluconnect. In de zuluconnect omgeving kunt je op het pictogram van Teams klikken.

Op 25 juni zal je kind de inlog gegevens hiervoor meenemen.

 

Wij verwachten dat, ook al lopen de gesprekken nu anders, we een waardevol gesprek met jullie en jullie kind kunnen voeren.

Graag tot dan!

 

 

Een nieuw schooljaar, nieuwe kansen… én een nieuwe functie!

De afgelopen periode is binnen team de Evenaar, MR en MT-SAAM veelvuldig gesproken over de inrichting van de organisatie op De Evenaar vanaf augustus 2020. Jullie hebben vorige week donderdag een brief ontvangen van onze bestuurder Edith van Montfort waarin onze organisatie vanuit gespreid leiderschap beschreven staat.

 

Vanzelfsprekend hebben wij het hierbij ook gehad over de rol van de ib-er binnen ons onderwijs. Wij zien deze rol namelijk veranderen onder invloed van de ontwikkelingen rondom passend onderwijs en de manier waarop wij denken over goed onderwijs aan de kinderen. De ib-er werd in de loop der jaren o.a. een probleemoplosser, een toetsbewaker, een plannenschrijver. Dat is niet wat wij als team willen. De kerntaak zou moeten liggen in het versterken van de leraar, zodat deze in staat is om goed onderwijs te bieden. De ib-er zou minder met administratie bezig moeten zijn, maar meer in de klas aanwezig om mee te kijken en de leraar te coachen, uit te dagen en verder te helpen. Hierin kunnen de specialisten binnen ons team ook een belangrijke rol spelen als zij op het juiste moment op de juiste plek worden ingezet. Bovendien zien wij een rol als sparringpartner van de directeur op gebied van personeelsbeleid en om te kijken naar wat nodig is in school om kwalitatief goed onderwijs waar te maken. En dit ook actief uitwerken.

 

De andere manier van organiseren en de veranderende rol van de ib-er vragen om een nieuwe, cruciale rol binnen onze organisatie. Om deze andere manier van kijken en werken te onderstrepen, nemen wij afscheid van de functie en naam ‘intern begeleider’. Wij verwelkomen de ondersteuningsregisseur per 1 augustus 2020!

 

Omdat het een nieuwe rol betreft, in plaats van ib, met een andere functieomschrijving hebben we in overleg met onze MR en MT-SAAM in mei een vacature uitgezet.

Na mooie gesprekken kunnen we met trots vertellen dat we onze ondersteuningsregisseur hebben gevonden. Per 1 augustus zal Ragmar Berendsen werkzaam zijn op onze school in deze nieuwe, uitdagende functie. Zij zal zich verderop in deze nieuwsbrief aan jullie voorstellen.

 

Carla en Lisanne pakken de kans om elders binnen SAAM* te gaan werken. Wij hopen en wensen dat hun kunde en kennis goed tot hun recht komt binnen deze andere werkplek. We danken hen voor de betrokkenheid en energie bij de vorming van De Evenaar en de aandacht om het goede te doen voor alle kinderen.

 

 

Even voorstellen

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Evenaar,

 

Hierbij wil ik me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Ragmar Berendsen en in het nieuwe schooljaar zal ik op basisschool de Evenaar starten als ondersteuningsregisseur. Een nieuwe functie binnen de school waar ik enorm naar uitkijk om deze vorm te geven.

Ik heb ruim 5 jaar ervaring opgedaan als orthopedagoog/schoolbegeleider bij een onderwijsbegeleidingsdienst. Een belangrijk uitgangspunt in mijn werk is om de krachten van betrokkenen zoveel mogelijk te bundelen, zodat we samen tot een gedegen plan komen.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met u. Tot volgend schooljaar!                                    

 

Hartelijke groet,

 

Ragmar Berendsen   

Ragmar

 

 

 

Vakanties en vrije dagen 2020-2021

Het jaarrooster voor 2020-2021 zal binnenkort met jullie gedeeld worden.

Hierbij alvast de vakanties en vrije dagen die ingepland zijn voor volgend schooljaar.

 

15 september     Studiedag

2 oktober            Studiedag

19-23 oktober     Herfstvakantie

7 december        Studiedag

21 dec.- 1 jan     Kerstvakantie

3 februari            Studiedag

15-19 februari    Voorjaarsvakantie

2 april                 Studiedag

5 april                 2e Paasdag

27 april               Koningsdag

3-14 mei             Meivakantie

24 mei                2e Pinksterdag

1 juli                   Studiedag

26 juli - 3 sept    Zomervakantie

 

 

Studiedag woensdag 24 juni

Woensdag 24 juni staat er een studiedag gepland. Deze dag zal de thuisonderwijs-periode geevalueerd worden en zullen de voorbereidingen voor 2020-2021 verdiept worden. We werken o.a. aan de onderwijsplannen en de taakverdeling.
Alle kinderen zijn vrij.

 

 

Feestdag op 1 juli

Nog enkele weekjes en dan zit het er voor enkele collega's definitief op.Vera, Mietsie en Annette gaan genieten van een welverdiend pré-pensioen.

Natuurlijk kunnen we deze mensen niet zomaar laten vertekken. Er zal op 1 juli een feestelijke dag zijn met workshops en veel muziek voor alle kinderen. We kunnen er hier verder niet teveel over verklappen, want het is ook voor de hen nog een grote verrassing.

 

 

SchouderCom na de jaarovergang

Wanneer een kind van school af gaat, en de ouder hierna geen kinderen meer op school heeft, wordt het account van de ouder automatisch ook uit SchouderCom verwijderd nadat de jaarovergang actief wordt gezet. Nadat het account is verwijderd, kunnen ouders niet meer in Schoudercom. Mocht je bepaalde informatie of foto's nog willen downloaden, dan kan dat dus nog tot de zomervakantie. Daarna is de informatie definitief niet meer bereikbaar.

 

 

Verkeersexamen

Wij wensen alle kinderen van groep 7 heel veel succes met het verkeersexamen morgen!

 

 

Afscheid Groepen 8

Het afscheid voor de groepen 8 zal er dit jaar anders gaan uitzien dan we gewend zijn. Ook hier hebben de RIVM-maatregelen behoorlijk invloed op wat mag en wat niet mag.
De leraren van de groepen 8 zijn er in geslaagd om er toch een heel mooi programma van te maken.

2 juli wordt de musical gefilmd in De Lievekamp.

6 juli wordt de musical opgevoerd in de aula voor de andere groepen van de school. In de avond staat een afscheidsgala gepland. Onze schoolverlaters komen in galakleding/nette kleding naar school en worden onthaald door het team van De Evenaar. Natuurlijk wordt eerst de film van de musical bekeken en daarna nemen we afscheid van ieder kind en zij van elkaar. Er wordt nog even flink gefeest, helaas zonder ouders.

8 juli is er een gezellig uitje naar Hemelrijk. Omdat ouders ook hierbij niet aanwezig kunnen zijn, is er een bus geregeld.

9 juli om 10.30 uur gaan de kinderen van de groepen 8 voor het aller aller laatste de school uit. Dit zal gebeuren op spectaculaire wijze!


 

Daltonparel 5B

In groep 5 zijn wij bezig met het afronden van het Blinkproject. Dit project ging over wonderlijke uitvindingen. Aansluitend hierop zijn wij een klassenrobot aan het bouwen. Iedereen mocht een oud apparaat meenemen om zelfstandig uit elkaar te halen. En wat vonden wij dit gaaf om te doen! Stofzuigers, radio’s, videorecorders… Met een beetje hulp van elkaar is het is ons allemaal gelukt. We hebben met zijn allen de robot mooi geverfd en opvallende kleurtjes gegeven. Daarna monteren we onze uit elkaar geschroefde onderdelen op de robot. Uiteindelijk voegen we alle onderdelen samen om zo onze eigen robothond aan te kleden. Wat wordt hij toch mooi!

 

dp5