Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden Extra 28 mei
Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN EXTRA

 

Inhoud

  • Noodopvang
  • Groepsoverzicht schooljaar 2020-2021
  • Geen ouders op het schoolplein vanaf 8 juni
  • Rapporten
  • Moederdag en vaderdag

Noodopvang 
Noodopvang is ook in week 23 (2 t/m 5 juni) beschikbaar voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Wij hebben het schema van deze week (week 22) overgenomen naar volgende week. Mochten daar voor jullie wijzigingen op nodig zijn, geef dit dan door via een bericht in SchouderCom bij Natasja Geitel. 
Er is geen noodopvang op maandag 1 juni. 

 

Groepsoverzicht schooljaar 2020-2021 
De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 zijn in volle gang. Dat betekent dat we bezig zijn met de formatie en de groepsverdeling.  

 

Op basis van onze leerlingaantallen starten wij aankomend schooljaar met 14 groepen. 

 

2 groepen 1 

1 groep 1-2

1 groep 2 

2 groepen 3 

2 groepen 4 

1 groep 5 

1 groep 5-6 

1 groep 6 

1 groep 7 

2 groepen 8 

 

Vanzelfsprekend is ook de MR op de hoogte gesteld van deze keuze. 
We vinden het belangrijk dat de nieuwe groepen (1, 1/2, 2, 3, 5, 5/6 en 6) zorgvuldig en evenwichtig samengesteld worden. De ouders/verzorgers van deze kinderen ontvangen een apart bericht over de groepsindeling of hebben al eerder deze week een bericht ontvangen. 

 
Vrijdag 26 juni ontvangen jullie bij de rapporten de definitieve groepsverdeling en weet je bij welke leraar je kind volgend schooljaar in de groep komt. De kinderen zullen vervolgens op dinsdag 7 juli kennismaken met hun nieuwe juf of meester. 
 

Geen ouders op het schoolplein vanaf 8 juni 
Maatregelen i.v.m. het coronavirus worden landelijk versoepeld, maar nog steeds zijn er veel regels waar we ons aan moeten houden. Eén van die regels is de afstand van 1,5 meter.  
We hebben om die reden ook moeten besluiten dat er tot het eind van dit schooljaar geen ouders meer op het schoolplein kunnen komen. 


Ook ouders van de groepen 1 en 2 mogen niet meer op ons plein komen. De leraren van de groepen 1 en 2 zullen op een afgesproken plek de kinderen van hun groep verzamelen en wanneer deze compleet is, lopen zij gezamenlijk naar de klas. Deze maatregel gaat in op 8 juni. Details over waar iedereen zal verzamelen, ontvangen jullie volgende week.  


Sinds gisterenavond zijn er nieuwe aanvullende protocollen beschikbaar van RIVM en PO raad. Deze gaan we nu omzetten naar de situatie op De Evenaar. Volgende week krijgen jullie meer duidelijkheid over het heuglijke moment van de hereniging van alle kinderen in de groepen op De Evenaar.  

 

Rapporten  
Vanwege deze bijzondere periode is er gekozen om dit jaar geen rapport te schrijven op de manier zoals je dat van ons gewend bent. De kinderen zijn sinds het vorige rapport zo kort op school geweest, dat wij onvoldoende tijd hebben gehad om van de kinderen op alle fronten de ontwikkelingen in beeld te krijgen. Natuurlijk hebben we de basale ontwikkelingen zeker gezien, maar we doen zoveel meer in ons onderwijs.  

Daarom schrijven we dit jaar voor ieder kind een persoonlijk stukje. Hierin wordt aandacht besteed aan de sociaal- emotionele ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en op de aandachtspunten die meegenomen worden naar het volgende schooljaar.  

 

Moederdag en vaderdag 

Dit jaar maken wij in de bovenbouw (groepen 6-7-8) geen vaderdag cadeau. Wij willen de tijd die we samen hebben besteden aan het goed afronden van projecten en de musical.  
Vanaf volgend jaar krijgen de kinderen wel weer de mogelijkheid om een moederdag en vaderdag cadeau te maken. Echter, hier wordt in de bovenbouw wel een aanpassing doorgevoerd. Omdat wij vanuit de daltonkernwaarden vinden dat de kinderen zelfstandig genoeg zijn om zelf te bepalen of ze een cadeautje willen knutselen voor deze gelegenheden, laten we de kinderen hierin vrij. De kinderen krijgen wel de mogelijkheid (tijd en materiaal) om een cadeau te knutselen, maar zijn dit niet langer meer ‘verplicht’. 

 


We wensen iedereen alvast een fijn Pinksterweekend.