Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 17

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 17

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaar Nieuws
    • Mededelingen
    • Vertrekkende collega's
  • Nieuws van de MR 
    • Vergadering MR
    • Ondersteuningsplanraad
  • Nieuws van buiten
    • Webinar voor ouders; Positief opvoeden in onzekere tijden
    • Typetuin start weer

Agenda

 

Donderdag     21 mei       Hemelvaart, alle kinderen vrij
Vrijdag            22 mei       Roostervrij, alle kinderen vrij
Maandag        01 juni       2de Pinksterdag, alle kinderen vrij
Donderdag     04 juni       Even-Aardigheden 18

 

 


Evenaarnieuws

Mededelingen
Na de intelligente Lock down, zijn we weer terug op school. De eerste week zit er alweer op. De tijd vloog om. Zo fijn om de kinderen weer te zien en samen in de groep te zitten.
Maar ook: voor iedereen vraagt dit weer aanpassingen, zowel op school als thuis.
Nieuwe regels, andere zaken worden 'gewoon'.
Er zijn enkele zaken waar wij extra aandacht voor willen vragen. In de hoeveelheid informatie die er over iedereen heen komt, kunnen enkele zaken misschien gemist zijn.

  • Noodopvang is nog steeds beschikbaar voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Je kunt aan- en afmelden voor noodopvang via de mail of een bericht in SchouderCom bij Natasja Geitel.
  • Ouders van kinderen in de noodopvang op woensdag 20 en 27 mei hebben gisteren een bericht ontvangen via SchouderCom. Heb je geen bericht gehad, en is opvang op één van beide dagen gewenst, laat het dan weten aan Natasja Geitel.
  • Noodopvang vindt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag plaats in de eigen klas. Kinderen in de noodopvang op dinsdag, woensdag en donderdag mogen gymkleding mee brengen omdat ze extra sport en beweging krijgen van Niels/SEC.
  • BSO wordt geregeld door AVEM. Dit staat helemaal los van de noodopvang op school. Wanneer BSO gewenst is én je hebt nog geen regulier contract én je hebt er in de periode vanaf 16 maart nog geen gebruik van gemaakt, dan dien je dat zelf kenbaar te maken bij AVEM via https://www.avem-kinderopvang.nl/algemeen/inschrijven-contact .
  • Een van beide ouders van de kinderen van de groepen 1 en 2 mogen op het schoolplein komen om hun kinderen te brengen en te halen. Hierbij is het niet toegestaan om te fietsen op het plein. Dit voor de veiligheid van ons allen.
    Je kunt de fiets buiten het hek plaatsen of desnoods aan de hand meenemen.
  • Er is voor de ouders van de groepen 1 en 2 een looproute afgesproken. Je komt het schoolplein op bij de laatste poort en loopt dan om het KDV heen naar het plein. De leraren wachten bij de buitendeuren de kinderen op. Vervolgens loop je door om aan de andere kant het schoolplein weer te verlaten. Zo komen jullie (ouders) elkaar niet tegen bij het brengen en ophalen. De 1,5 meter moet gerespecteerd blijven.

Vertrekkende collega's
Naast Vera gaan we volgend schooljaar nog enkele zeer vertrouwde gezichten moeten missen op De Evenaar. Ook Mietsie en Annette gaan beiden met vervroegd pensioen. Na al die jaren, moeten wij zonder hen verder. We gaan ze natuurlijk enorm missen en wensen hen nu alvast heel veel geluk en bovenal een goede gezondheid!

 

Mariëlle, groep 4, heeft laten weten, dat zij met pijn in het hart, ervoor heeft gekozen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Mariëlle gaat haar kwaliteiten inzetten in het speciaal onderwijs. Wij wensen ook haar veel geluk toe.


Nieuws van de MR

 

Vergadering MR

De afgelopen periode is voor de MR een bewogen periode geweest. Zoals jullie waarschijnlijk al kunnen bedenken hebben we veel met elkaar gesproken over de thuiswerktijd en daarna ook hoe vervolgens de school weer opgestart ging worden. We hebben tijdens de vergaderingen nagedacht over de verschillende mogelijkheden en daar de voors en tegens tegen elkaar af gewogen. Dit was zeker niet makkelijk. Volgende week woensdag zullen we dit proces evalueren en kijken we hoe we na 1 juni verdergaan.

Daarnaast is er ook nog ander MR-nieuws. Twee leden gaan ons verlaten. Neeltje van Erp neemt afscheid, haar jongste zoon vertrekt naar het voortgezet onderwijs. Marielle van Elk, van de personeelsgeleding, gaat de MR ook verlaten. We hebben na de verkiezingen van begin mei al een nieuw lid voor de oudergeleding. Dit wordt Lindy Croonen. Loes Vissers komt de personeelsgeleding versterken.

 

Ondersteuningsplanraad

Wil jij meepraten over passend onderwijs? Word lid van de Ondersteuningsplanraad!

In het onderwijs hebben ouders en leerkrachten medezeggenschap. Bij een school gebeurt dat via de Medezeggenschapsraad, bij een samenwerkingsverband voor passend onderwijs (in deze regio is dat SWV PO 30 06) via de Ondersteuningsplanraad (OPR). Via de OPR kunnen ouders en onderwijsprofessionals meedenken en adviseren over passend onderwijs in de regio. De leden van de Ondersteuningsplanraad komen uit de verschillende regio’s en verschillende besturen van het samenwerkingsverband.

Nieuwe OPR-leden gezocht!
Lijkt het je leuk om je stem te laten horen en meer te leren over passend onderwijs? Grijp dan nu je kans! De Ondersteuningsplanraad van SWV PO 30 06 heeft een paar vacatures en zoekt:

  • een ouderlid uit de regio Oss;
  • een personeelslid dat werkzaam moet zijn in de regio Oss bij een van de volgende besturen: Filios Scholengroep, Simon Scholen of Optimus.

Nieuwsgierig?
Bekijk dan het nieuwsbericht, het filmpje of de flyer voor meer informatie.

Enthousiast? Solliciteer dan voor 29 mei door je motivatie te mailen naar opr@swvpo3006.nl. Ook vragen kun je mailen aan dit adres.


Nieuws van buiten

 

Webinar voor ouders  
Positief Opvoeden in onzekere tijden 

Dit webinar geeft tips bij de opvoeding van schoolgaande kinderen (5-15 jaar) in deze onzekere tijd. Thuisonderwijs, werk en gezin combineren en verschillende rollen vervullen als ouder. En hoe maak je meer tijd voor jezelf en kun je beter omgaan met spanningen binnen het gezin? 
 
Datum           : dinsdag 19 mei 2020
Tijd                : 19.30 – 20.30 uur
Aanmelden:  : via de link in de bijlage
                        (aanmelden kan tot en met dinsdag 19 mei)

 

Dit Webinar wordt aangeboden door GGD Hart voor Brabant. Meer informatie is te lezen in de informatie in de bijlage.

 

 

Typetuin start weer
Een nieuwe klassikale typecursus start in het nieuwe schooljaar weer op woensdag 30 september 2020 om 14:15 uur. De cursus is vooral geschikt voor de kinderen die in groep 6, 7 of 8 zitten.

Korting!
Inschrijven voor 1 juli 2020 betekent voor de ouders/verzorgers een aantrekkelijke korting op de cursusprijs.

Alle informatie lezen jullie in de bijlage.

 


Wij wensen iedereen een mooi en zonnig lang weekend toe.

Tot maandag weer. 🌞