Inloggen

preview
Even-Aardigheden Extra

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN EXTRA

 

Inhoud

  • Scholen langer gesloten
  • Berenjacht in Oss

Scholen langer gesloten

Dinsdag 31 maart 2020 hebben we te horen gekregen dat de periode waarin de scholen gesloten blijven in ieder geval is verlengd tot 6 mei 2020. Dit heb je ook kunnen lezen in de brief van Edith van Montfort. (Collega van bestuur).

 

We gaan dus week 4 in van de sociale beperkende maatregelen. Afgelopen tijd hebben we ingezet op onderwijs op afstand. Hoe organiseer ik dat, wat heb ik nodig, wat hebben de kinderen nodig en hoe komt het binnen ?
De kinderen kregen wekelijks een takenkaart waarop voornamelijk herhaling van de leerstof stond. De bedoeling was om de kinderen AAN te laten staan. Ze konden zelfstandig het werk maken met hier en daar wat extra ondersteuning van jullie, ouders/ verzorgers of hun leraar via chat, TEAMS of WhatsApp.

Het onderwijs op afstand is in alle groepen opgestart. Vanaf maandag gaan de leraren zelfs instructies geven over nieuwe lesstof. Sommigen zijn hier afgelopen week mee aan het oefenen geweest.
De leraren informeren jullie zelf over de instructiemomenten. Via filmpjes of livestreams kunnen kinderen op speciale tijden hun leraar in actie zien. Hoe bijzonder is dat!

 

We zijn heel trots op al onze collega’s dat ze zich zo inzetten voor onderwijs op afstand en / of de noodopvang hier op school. We zijn ook heel trots op jullie. Wat een organisatie in huis om zelf te werken én je kinderen te helpen én ook nog gewoon partner én ouder te zijn. Ga er maar aanstaan. Wat een wereldprestatie. Daarom: APPLAUS voor jezelf!

 


 

Wij gaan op berenjacht

berenjacht

Bedenk het maar eens in een tijd waarin alle kinderen verplicht thuis zijn: een leuk spel zonder de coronaregels te overtreden. Dit is gelukt met het spel ‘Berenjacht’. Dit spel is overgewaaid uit Australië en inmiddels verovert het ook Nederland.

 

Het is de bedoeling is dat iedereen een beer voor het raam zet, zodat de kleinsten onder ons tijdens een wandeling of fietsend beren spotten achter het raam.(op berenjacht). Door heel Nederland zijn al heel veel beren bij de mensen gespot.

 
Veel speelplezier!