Inloggen

preview
Even-Aardigheden 15
 

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 15

 

Inhoud

 • Agenda
 • Evenaar Nieuws
  • School is geen thuis, thuis is geen school
  • Noodopvang
 • Daltonparels
  • Groep 8B
 • Nieuws van buiten
  • The House of Typing
  • Citogala
  • Gratis Webinar van Tischa Neve
  • Basic Fit Combat lessen
 •  

Agenda

 

Maandag        30 maart    Inloopochtend
Dinsdag          31 maart    Daltonstars
Donderdag     09 april       Even-Aardigheden 16

 

 


Evenaar Nieuws

kaart saam ouders

School is geen thuis, thuis is geen school

Anderhalve week zijn we allemaal thuis nu. Het is aanpassen en improviseren. Het is anders, nieuw en behoorlijk ingrijpend. Dit is niet de tijd van torenhoge verwachtingen. Dit is de tijd om een beetje mild voor jezelf te zijn. Mooi als je kind het werk afkrijgt. Fijn als de kinderen in ieder geval iets leren.

 

De grote vraag die bij iedereen leeft is natuurlijk hoe lang deze situatie nog zal gaan duren. Gaat de school weer open na 6 april? Hierop kunnen wij helaas geen antwoord geven.
Het kabinet beslist volgende week dinsdag hoe Nederland verder gaat met de bestrijding van het coronavirus. We gaan ervanuit dat dan ook duidelijk zal worden wanneer de school weer open gaat, of dat we langer in deze situatie verder moeten.

 

Noodopvang

De noodopvang loopt sinds dinsdag 17 maart. De samenwerking met de scholen in de wijk en AVEM verloopt heel fijn. Wekelijks hebben de directies contact met elkaar via TEAMS en spreken zaken af m.b.t. de bezetting van leraren in de opvang, het aantal kinderen dat de komende tijd gaat komen en al wat erbij komt kijken.
We vinden het heel fijn om te zien dat bij het brengen van de kinderen de nodige afstand tussen de ouders wordt gehouden.

We merken dat de vraag naar opvang sterk toeneemt. Heel begrijpelijk. Het wordt voor iedereen lastiger om alles geregeld te krijgen. Dat geldt echter ook voor ons. Het wordt steeds lastiger om de groepen op een verantwoorde manier te bemannen. Want ook onze collega’s willen we goed beschermen.
We vragen iedereen om zoveel mogelijk de eigen opvang te blijven regelen. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat de opvang voor de noodzakelijke situaties blijft bestaan. Het blijft van het grootste belang dat de kinderen gezond zijn, niet hoesten, proesten of keelpijn hebben.


Daltonparels

 

Groep 8B

Thuiswerken met het Corona-virus!

We moeten natuurlijk ook gewoon werken. Wij vinden een paar dagen thuis werken wel fijn, maar daarna wordt het wel een beetje saai. We werken met Microsoft-teams dat vinden we wel een fijne app. We kunnen altijd bij de juf vragen stellen. En sinds deze week kunnen we op bepaalde tijden instructies van de juf krijgen, dat gaat ook heel goed! Het is wel jammer dat je je vrienden minder kan zien, maar je kan wel nog op de computer videobellen en samenwerken! We bellen elke ochtend met de hele klas om te kijken hoe het met iedereen gaat. Maar toch willen we eigenlijk op school zitten.

 

Gemaakt door: Laura en Fleur (groep 8b)

 

Inline image

 


 

 

Nieuws van Buiten

 

 

The House of Typing 

Kinderen van de basisscholen in Nederland, zitten op dit moment thuis. Om deze tijd zo nuttig mogelijk door te komen bestaat de mogelijkheid om een typetraining te gaan doen.  The House of Typing doet een “Corona-aanbieding” aan leerlingen van basisscholen. De aanbieding houdt het volgende in;

 

 • Uw kind schrijft zich in via de site van House of Typing. (thehouseoftyping.nl/inschrijven  ) waarbij u dan de code CORO 15210 invult.
 • Op deze site vindt u ook informatie over het typeprogramma.
 • U betaalt een aangepast cursusbedrag van € 50,00. Het is mogelijk om dit bedrag in (12) termijnen te voldoen.
 • Uw kind gaat dezelfde dag een welkommail krijgen met haar/zijn inlogcodes en kan aan de slag.
 • De leerlingen van onze school zullen de komende weken zoveel mogelijk “real-time” begeleid worden, hetgeen betekent dat zij op een vraag of opmerking, binnen het typepakket per direct, of binnen enkele minuten een reactie van hun  docent krijgen. Ook in het weekeinde zullen de kinderen begeleid worden. Dan krijgen zij altijd dezelfde dag een reactie op hun berichten.
 • De kinderen krijgen tot een jaar de tijd om hun training succesvol af te sluiten. Na het voltooien van de laatste eindtest, zal het typecertificaat opgestuurd worden naar het huisadres.
 • Elke week gaat een mail naar de leerling over wat is bereikt in de week daarvoor. U, als ouder, krijgt elke twee weken een voortgangsmail.
 • Het is ook voor ouders, broertjes en/of zusjes mogelijk om van deze aanbieding gebruik te maken. Iedereen (ook de volwassenen) gaat de jeugdversie van het programma krijgen.

Ik hoop dat u deze aanbieding waardeert en dat veel kinderen deze “vreemde tijd” gaan benutten om typevaardig te worden.

 

Met vriendelijke groet,

 

The House of Typing
Molenstraat 46

4701 JT  Roosendaal
0165-318832

 

 

CITO gala 

(natuurlijk onder voorbehoud!)

 

Inline image

 

 

Citogala 2020

Op zaterdag 13 juni is het weer zover, het CITOGALA! Een super gaaf feest om samen met je klasgenoten afscheid te nemen en tegelijkertijd kennis te maken met nieuwe klasgenoten.
Voor aanvang van het Citogala krijg je van ons een informatiebrief met de aanvangstijden, het entreekaartje en een gekleurd polsbandje per post thuis gestuurd. Het polsbandje moet je op de avond zelf dragen want daarmee kun je jouw nieuwe klasgenoten opzoeken. Vanzelfsprekend moet je het entreekaartje ook niet vergeten.

Vanaf 18:30 uur 's avonds wordt je op de rode loper bij De Groene Engel binnengehaald. De DJ's zullen bij binnenkomst jullie favoriete muziek draaien. Het feest is afgelopen om 23:00 uur.

 

Informatie met betrekking tot Corona 

Zoals jullie weten is heel Nederland in de ban van het Coronavirus.
Wij hebben besloten om de website 4 april gewoon open te zetten voor inschrijvingen.
Mocht het zo zijn dat het Citogala 13 juni niet door kan gaan dan zal het kaartje geldig blijven tot de nieuwe datum!
We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, anders kun je mailen naar info@citogala.nl

 

 

Gratis Webinar van Tischa Neve

Op woensdag 1 april is het mogelijk om deel te nemen aan een gratis webinar van Tischa Neve van Centrum voor Jeugd en Gezin.

Thema:  Met de kinderen thuis: samen de nieuwe situatie door!
Meer informatie vinden jullie in de bijlage.

 

 

Basic Fit Combat lessen 

Hoi allemaal,

 

Zoals sommigen van jullie al weten geef ik in mijn vrije tijd les bij Basic Fit Oss (combat lessen). We mogen nu deze link doorsturen die kinderen en ouders toegang geeft tot gratis sportlessen thuis die ze normaal alleen bij de sportschool kunnen volgen.

(leeftijd 4-16 jaar )

Veel plezier en succes ermee👍

 

Groetjes Debby Janssen 

 

 

LES MILLS HOUDT KIDS IN BEWEGING!💪

15 BORN TO MOVE WORKOUTS PER DIRECT VOOR THUIS BESCHIKBAAR!

 

Quarantaine en bewegen: met Les Mills BORN TO MOVE kun je je kinderen lekker in beweging houden!👧👦 We leren leven met de uitbraak van het coronavirus, zo goed en zo kwaad als dat gaat. Thuiswerken, kinderen thuis les geven en zo weinig mogelijk de deur uitgaan. Hoe kun je ervoor zorgen dat kinderen zich zo min mogelijk gaan vervelen en toch in beweging blijven?

 

Met BORN TO MOVE van Les Mills 😍

 

BORN TO MOVE bestaat uit een reeks van trainingsprogramma’s voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar. Speciaal vanwege de uitbraak van het coronavirus, hebben we per direct 15 coole BORN TO MOVE workouts beschikbaar gemaakt met de leukste bewegingen uit dans, vechtsporten en yoga. Elke les duurt tussen de 20 en 40 minuten en bestaat uit een mix van toffe muziek, basis fitness bewegingen en leuke spelletjes. Inclusief een echte Marvel workout. Kinderen (en ouders) krijgen hier zeker energie van.

 

Via deze link heb je toegang tot de workouts: https://loom.ly/Tk2jg6Q (link in bio). Voorkom verveling en stay fit.

 


Voor iedereen: Blijf gezond en in contact.