Inloggen

preview
Even-Aardigheden 14
 

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 14

 

Inhoud

 • Agenda
 • Evenaar Nieuws
  • Lerarentekort
  • Afsluiting poëzieweek gecanceld
  • Daltonstars
 • Daltonparels
  • Groep 1C
  • Groep 5A
 • Nieuws van buiten
  • Korfbalgymlessen voor de groepen 1 en 2

Agenda

Dinsdag           17 maart    Afsluiting poëzieweek  GECANCELD
Dinsdag          24 maart   Studiedag; alle kinderen vrij
Donderdag      26 maart    Daltonstars
Donderdag      26 maart    Even-Aardigheden 15

 

 

 


Evenaar Nieuws

 

Lerarentekort

De maatregelen met betrekking tot het coronavirus hebben een grote impact op ons dagelijks leven. De berichten en richtlijnen volgen elkaar in rap tempo op. Telkens opnieuw moeten oplossingen gevonden worden voor instructies vanuit het RIVM, de specifieke regels voor Noord Brabant en natuurlijk onze eigen organisatie SAAM*. Zoals ieder bedrijf of instelling hebben ook wij als school volop te maken met afwezige teamleden. Het lerarentekort waarvoor we al diverse malen zijn gaan staken, raakt ons nu extra.

 

Omdat wij twee LIO studenten op school hebben, zetten wij de 2 leraren die momenteel uit de klas zijn in voor groepen waar een leraar afwezig is. Ook hebben enkele leraren extra dagen gewerkt en worden coõrdinatoren ingezet om het onderwijs zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan. De inzet van deze teamleden gaat helaas wel ten kosten van de ontwikkelingen binnen ons onderwijs. De doelen die we onszelf gesteld hebben, worden nu niet verder ontwikkeld en dat is zeer frustrerend.

 

We bekijken van dag tot dag wat er moet gebeuren en wat de beste keus voor ons onderwijs is op dat moment. Dit wordt vervolgens dagelijks aan het eind van de middag of begin van de avond gecommuniceerd via SchouderCom. We hebben al diverse reacties ontvangen van ouders die deze communicatie zeer waarderen. Fijn om feedback te krijgen. We zijn ons ervan bewust dat de onzekerheid veel vragen met zich mee brengt. Maar verder dan een dag vooruit kijken is bijna onmogelijk.

 

Laten we met z’n allen hopen dat de verspreiding van het coronavirus zich snel stabiliseert.

Afsluiting poëzieweek gecanceld

Voor a.s. dinsdag staat de afsluiting van de poëzieweek op de agenda. Vanwege de richtlijnen vanuit het RIVM rondom het coronavirus, is deze extra activiteit helaas gecanceld. Wij proberen een kunsttentoonstelling met dichters café te organiseren als afsluiting van de kunstweken eind mei. Zodra er meer duidelijkheid over is worden jullie daarover geïnformeerd.

 

Daltonstars

De aankomende shows van de Daltonstars zijn aangepast, qua datum en tijd! We hebben in plaats van twee, drie shows voor jullie.

 

Kijk dus goed wanneer de groep van je kind aan de beurt is. Jullie mogen achteraan in de aula plaatsnemen en het zou super zijn als jullie de hele show zouden blijven kijken!

 

26 maart om 13.30 uur:

Groepen 1-2, instroom, 3B, 5B en 8B

 

30 maart om 13.30 uur:

Groepen 2, 4B, 5A, 6 en 7B

 

31 maart om 13.30 uur

Groepen 1, 3A, 4A, 7A en 8A

 

In opvolging uit het bericht van SAAM*, wordt alleen nog les gegeven. Alle extra activiteiten zijn gecanceld tot in ieder geval 17 maart. Afhankelijk van de adviezen van het RIVM is er een reële kans dat ook de Daltonstars komt te vervallen. Zodra er meer duidelijkheid is worden jullie daarover geïnformeerd.


Daltonparels

In elke Even-Aardigheden verschijnen daltonparels. In deze parels wordt beschreven waar we met de klas trots op zijn en waarom. Deze parels hebben te maken met de vijf kernwaarden waarop de Nederlandse daltonidentiteit gebaseerd is. In de komende Even-aardigheden zullen we steeds een kernwaarde uitlichten. Vorige week kon u lezen over de kernwaarde 'samenwerking'.


VRIJHEID en VERANTWOORDELIJKHEID

"Freedom and responsibility together perform the miracle"

Vrijheid is noodzakelijk om eigen keuzes te kunnen maken en eigen wegen te vinden. Vrijheid in het daltononderwijs is de gelegenheid krijgen om het taakwerk zelf te organiseren. De opgegeven leerstof en de eisen die daaraan worden gesteld, de tijdslimiet, de werkafspraken en de schoolregels vormen de grenzen waarbinnen de leerlingen hun vrijheid leren gebruiken. Een leerling leert verantwoordelijkheid voor zichzelf en zijn omgeving te dragen, als zijn omgeving hem daarvoor de ruimte en mogelijkheden biedt. Door leerlingen meer vrijheid te bieden kunnen zij eigen keuzes maken en een actieve leerhouding ontwikkelen. Maar vrijheid betekent niet dat alles zomaar kan en mag. Het is een taak van de leerkracht om iedere leerling een structuur te bieden om vrijheid binnen grenzen te leren hanteren. Leerlingen krijgen de ruimte om te ontdekken en te experimenteren, maar worden tegelijk ook geconfronteerd met de relatie tussen wat ze doen en wat dat oplevert. Dat is voor leerlingen een geleidelijk leerproces, waarin zelfkennis en zelfinschatting een grote rol spelen.

Inline image

 

Daltonparel Groep 1C

Zelfstandigheid, samenwerken en elkaar helpen staan bij ons hoog op het lijstje!
We vinden het fijn om samen te spelen en samen te werken. En juf Annette en juf Mietsie vinden het heel fijn dat we al zoveel zelf kunnen😉 En daarom moeten we het ook zelf doen. De juffen zeggen altijd: "Van proberen kun je leren"

 

Inline image

 

 

Daltonparel Groep 5A

Soms zeggen beelden meer dan woorden! 

Wij kiezen onze eigen werkplek daar waar wij het fijnste werken.

 

Stijn: iemand helpen met zijn werk als hij het niet snapt.

Saar: iemand helpen om verder te komen met zijn werk.

Felyne: dat je rustig samen met je vriendinnen op de gang kunt werken.

Marijn: met elkaar samenwerken en dat het dan gezellig is.

Fleur: dat je vragen aan elkaar kunt stellen en dat je gezellig en leuk met elkaar kunt werken.

Myla: dat je samen met iemand werkjes en opdradhten maakt.

Joost: samenwerken is meestal niet heel snel werken.

 

Inline image

 


Nieuws van buiten

 

Korfbalgymlessen voor de groepen 1 en 2

De Kangoeroe Klupdag komt langs op basisschool de Evenaar! De Kangoeroe Klup is speciaal voor kleuters van 4 t/m 6 jaar. Hier leren zij spelenderwijs bewegen en sporten. Natuurlijk zit er bij de kangoeroe klup een knipoog naar het korfbalspel, maar met plezier leren en bewegen staat voorop! 

 

Vrijdag 13 en vrijdag 20 maart worden de groepen 1 en 2 voorzien van korfbalgymlessen.

Inline image

Vinden jullie kinderen de gymlessen leuk? Naar aanleiding van de korfbalgymlessen mogen alle leerlingen van de Evenaar één maand gratis en vrijblijvend meetrainen met onze Kangoeroe Klup. Onze Kangoeroe Klup traint iedere woensdag van 18.00-19.00 uur in Sporthal de Rusheuvel.

 

Speciale instuif op de volgende woensdagen:

 • 18 maart
 • 25 maart

Kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen, dat vinden we hartstikke gezellig!

 

Wil jouw zoon en/of dochter op een andere woensdag mee komen spelen? Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan school@kvdot.nl.