Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Even-Aardigheden 8

Inline image

EVEN-AARDIGHEDEN 8

 

Inhoud

  • Agenda
  • Evenaarnieuws
    • Lockdown tot 18 januari
    • Noodopvang
    • Schoolmateriaal thuis
    • Contact
    • Daltonparel groep 2
    • Kerstwens 

Agenda

Vrijdag             18 december    09.00 - 10.00 uur

                                                 online kerstontbijt groepen 5 t/m 8

                                                 (ook voor de kinderen in de noodopvang)

                        18 december    10.30 uur

                                                 voorleesmoment groepen 1 t/m 4

                        21 december    Start kerstvakantie 🎄

 

2021 🥂  2021 🍾  2021  🥂 2021 🍾  2021 🥂  2021     

 

Maandag         04 januari         Start onderwijs op afstand

Donderdag      17 januari         Even-Aardigheden 9


Evenaarnieuws

 

Lockdown tot 18 januari

In de staart van het meest bijzondere jaar ooit, komen we opnieuw in een volledige lockdown. Afschuwelijk voor alle kinderen, voor onze leraren, ouders en verzorgers. Maar we hebben geen keus en zullen moeten doen wat er van ons verwacht wordt. Daarbij helpt het om positief te blijven. We gaan eerst allemaal lekker genieten van de kerstvakantie en gaan daar ieder op onze eigen wijze een fijne tijd van maken.

 

Vanaf maandag 4 januari starten we met onderwijs op afstand voor alle kinderen en de noodopvang. Gisteren en vandaag is hiervoor alles in gereedheid gebracht. De leraren hebben details gedeeld met hun eigen klas. Alle algemene informatie is te vinden in het bericht dat dinsdag naar jullie is verstuurd.

Mochten er vragen zijn, dan zijn wij telefonisch bereikbaar (de kerstvakantie uitgezonderd) of via SchouderCom en email: info@dbsdeevenaar@saamscholen.nl 

 

De school zal, zoals het er nu naar uitziet, de eerste twee weken gesloten zijn. Maandag 18 januari mogen we weer starten. Wanneer er anders besloten gaat worden, dan zullen we daarover opnieuw met jullie communiceren.

 

Noodopvang

Gisteren is de noodopvang opgestart voor alle kinderen waarvan ouders werkzaam zijn in een vitale sector. Kinderen worden opgevangen in samengestelde groepen. 

We willen via deze weg onze waardering uitspreken naar de ouders waarvan de kinderen in aanmerking komen voor noodopvang die toch andere mogelijkheden vinden. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de samenkomst van veel mensen te beperken.

 

Schoolmateriaal thuis

Alle leerlingen hebben vandaag hun laatje opgehaald met boeken, werkschriften en overig schoolwerk waarmee het thuisonderwijs weer goed vormgegeven kan worden. We gaan ervan uit dat zorgvuldig met de materialen omgegaan wordt. Er zijn ook zo'n 85 Chromebooks uitgeleend. Deze Chromebooks zijn NIET verzekerd. De uitleen is dus op basis van eigen risico. De verzekering zou dan onder je eigen WA of inboedelverzekering kunnen vallen, maar dat is niet voor iedereen gelijk. Dit is afhankelijk van de maatschappij waar je verzekerd bent en de voorwaarden die daarbij gelden. Wees daarom voorzichtig, want het vervangen van een Chromebook kost je al snel zo'n € 200,=.

 

Contact

Het is belangrijk dat we met elkaar, ook op afstand, in contact blijven, minstens één keer per week. We doen daar ons best voor op allerlei mogelijke manieren: telefonisch, blogs, vlogs, TEAMS of SchouderCom.

 

De eigen leraar is altijd bereikbaar via SchouderCom. Mocht je dringend contct met school willen opnemen, kan dat op het schoolnummer 0412-691166 (op maandag t/m vrijdag onder schooltijden) of bij noodsituaties via het mobiele nummer van Judith (directie) 06-44934430.

 

Daltonparel parel

Groep 2 heeft deze week een mooie daltonparel openbaar gemaakt. Kijk hier als je deze gemist hebt.

 

Kerstwens 🎅🤶

Wij blikken terug op een bewogen 2020 en kijken uit naar een gezond nieuw jaar vol mooie nieuwe kansen en positiviteit. Het team van De Evenaar wenst iedereen sfeervolle kerstdagen. Blijf gezond!

c