Login
The communication platform for schools, pupils and parents The communication platform for schools, pupils and parents
preview
Published in 'Blog van Groep 5'

Vandaag is het nationale daltondag. In groep 5 zijn we met elkaar in gesprek gegaan over dalton. Wij zitten op een daltonschool, maar wat houdt dat in? Wat is dalton?

 

We besproken de vijf pijlers die belangrijk zijn voor het daltononderwijs: reflectie, samenwerking, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en effectiviteit.

 

Samen hebben we bedacht wat wij in de klas en op school doen aan deze pijlers. Dit hebben wij verwerkt in een mooie poster.

 

Nu kunnen wij precies vertellen wat dalton is en wat wij daarmee doen. Knap hè?!

preview
Published in 'Blog van De Onderzoekers'

Tjonge wat hebben we veel gedaan vandaag! Ondanks dat we online werken hebben we geen minuut stil gezeten. We zijn van start gegaan met de nieuwe HB Challenge om armoede te stoppen. Er is veel kennis opgedaan over kinderrechten en de organisatie Kinderhulp. Volgende week woensdag hebben we een gastles van Kinderhulp tijdens de onderzoekers. 

Na de pauze hebben we eerst de kinder stemwijzer ingevuld, om een beetje op de hoogte te zijn van de kiesprogrammas van de verschillende politieke partijen. Tijdens het zelfstandig werken gaan we daar volgende week nog uitgebreid mee aan de slag. Deze week kwam de Partij van de Dieren als winnaar uit de bus bij de Onderzoekers.

Ook hebben we nog meegedaan met de challenge ‘hour Chess a week’. Waarbij onze schakers elkaar uitgedaagd hebben en de kinderen die nog nooit geschaakt hadden hun eerste lessen hebben gehad. En toen waren er ineens 19 enthousiaste schakers!

 

Wat een fijne groep kinderen, leergierig en zelfstandig, want het vraagt best veel van je om zonder ‘fysieke’ juf aan de slag te gaan en blijven. Trots!

preview
Renée van der Heijden Renée van der Heijden
Published in 'Blog van Groep 6'

Inmiddels loopt het werken met teams gesmeerd, 

Maar zonder onze kids om ons heen voelen wij ons als een vis op het droge. 

 

Vandaag hebben wij onze huisdieren mogen gebruiken voor de taal opdracht! 

Beeld samen met je huisdier een spreekwoord uit! (Bij gebrek aan huisdieren mocht je creatief zijn)

Weten jullie ze allemaal? 

preview
Published in 'Blog van Groep 3A'

 

                                                                       Thuis·on·der·wijs 

 

             “(het) 1) onderwijs dat je niet op school, maar thuis via de computer volgt; = afstandsonderwijs”

 

Thuisonderwijs ziet er bij elk gezin anders uit maar onze kinderen hadden toch een aantal tips voor ons als school. Hier hebben wij geprobeerd iets mee te doen:

 

Tip 1. Houd het haalbaar

Thuis leren gaInline imageat het beste als het ook leuk is. Dit doe je door het gezellig te houden en niet te veel werkjes op te geven! We hebben een overzichtelijke thuis-takenkaart gemaakt waarop per dag te zien is wat gemaakt kan worden en waar je de instructiefilmpjes kunt vinden. Zodat de kinderen kunnen werken wanneer het bij hen thuis uitkomt.

 

Inline image

 

Tip 2. Wissel werken en bewegen af

Voor de kinderen is het belangrijk om tussendoor te bewegen. Sommige kinderen hebben extra veel behoefte aan beweging en sport. Het is goed om beweging te stimuleren. Naast de reguliere lessen hebben we wekelijks een beweeg challange van meneer Niels en proberen we beweegactiviteiten te bedenken zoals een ren je rot, zoek de letter/woord en joggen met letters en sommen.

 

Tip 3. Een goede werkplek

Een goede werkplek is volgends de kinderen ook belangrijk om goed met school bezig te kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld in hun eigen kamer aan een bureau met een stoel of aan de keukentafel. Op dit stukje hebben wij weinig invloed maar we zien dan alle kinderen aan de keukentafel of aan een bureau zitten als wij samen met ze bellen. Op die plek kunnen ze vast heel hard werken.

 

Inline imageTip 4. Afwisseling in opdrachten

De kinderen vinden het fijn als zij thuis net als op school niet elke dag hetzelfde hoeven te maken en te doen. We kunnen de werkschriften niet helemaal achterwege laten maar we hebben wel geprobeerd om daarnaast vrijere opdrachten te geven die met de leerdoelen van die week of dag te maken hadden.

 

 

Dit waren de tips vanuit groep 3A

 

Inline imageInline imageInline image

 

  

 

preview
Published in 'Blog van Groep 1A'

Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen kunnen jullie onderstaande link openen, dan komen jullie bij een filmpje. Proberen jullie te raden welke juf/meester er aan het voorlezen is? Veel plezier ermee!

 

https://youtu.be/NAIZoDYVti8

 

 

En nog een tip om te kijken (gezelllig samen met het hele gezin): De leuke Efteling musical van de gelaarsde kat! Te vinden via deze link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=A-iUlOKYI9k